Byen

Tettstedet Rogoznica, med ca 3000 fastboende, ligger midt i Dalmatia, og består av både en fastlandsdel og en øy. Den gamle bydelen fra 1600-tallet ligger på denne øya, som er knyttet sammen med fastlandet med en liten vei. Det er i denne rolige og pitoreske gamlebyen huset ligger. Rogoznica ligger i en lun lagune avskjermet fra havet av to halvøyer som fungerer som moloer. På utsiden ligger Adriaterhavet med en fin skjærgård og små øyer.
 

Rogoznica ligger dermed som en perle, med muligheter for både bading og andre aktiviteter. Byen har flere barnevennlige strender, og flotte områder for fotturer langs vannet og i terrenget, som tilbyr utsiktspunkter, avskjermede små perler og fred for både kropp og sinn.I tillegg er det et bra utvalg av butikker, restauranter, kaféer og barer. Hver dag kommer de lokale fiskerne inn med sin fangst, som både blir servert på de lokale spisestedene og solgt på fiskemarkedet. Det er også et frukt og grønnsaksmarked med lokale råvarer, en slakter, baker og annet man trenger for å leve som de lokale.

Innerst i lagunen ligger en Marina Frapa, som er svært populær for seilere og andre som besøker byen. Byen har hele tre dykkersentre, slik at man kan utforske det krystallklare vannet med sitt rike mangfold av fisker og andre skapninger under overflaten.

Det drives også utleie av båter, biler, scootere og tråsykler i Rogoznica, slik at man kan komme seg rundt på egenhånd. I tillegg er det muligheter for organiserte båtturer med fiske eller bading. For mer informasjon om disse mulighetene, se siden om aktiviteter og utflukter.

rogoznica_luftaufnahme