Utflukter

Området rundt Rogoznica

Det finnes minst tre turistkontorer i Rogoznica, som alle har informasjon om byen og området. Et av dem ligger under 100m fra huset, og her kan man melde seg på organiserte utflukter og båtturer.

Split er Kroatias nest største by (220 tusen innbygger) og ligger ca. 5 mil sørover fra Rogoznica.  Dette er en by med en 1700 år gammel tradisjon, med fantastiske arkeologiske severdigheter, historiske og kulturelle monumenter. Øverst på listen av severdighetene troner det mektige Diokletian-palasset fra Romertiden, og som utgjør selve hjertet av byen. I området rundt palasset vrimler det av sjarmerende trange smug, koslige kafeer, spennende basarer og gode shoppingmuligheter. 

Trogir befinner seg ca. 20 minutters kjøretur sørover fra Rogoznica, og er en sjarmerende liten oldtidsby som står på UNESCOs liste over verdens bevaringsverdige kulturskatter. Byen er fra ca. 400 år før vår tidsregning, og meget godt bevart. Omgitt av en mektig bymur fra 1500-tallet preger labyrinter av trange brosteinsgater, smug og pitttoresk arkitektur byen. rogir er som et levende bymuseum der folk bor og har sitt daglige virke, koselige små fortauskafeer og restauranter finnes overalt, og mellom de trange smugene henger klesvasken til tørk. I området utenfor bymurene er det et lokalt marked der folk møtes og tilbyr sine hjemmedyrkede frukt og grønnsaker. Havnepromenaden er en yndet sted for luksuriøse seilbåter og yachter, og et perfekt sted å nyte tilværelsen med noe avkjølende i glasset.

Ca. 1 mil nordover fra Rogoznica finner man Primósten, et meget vakkert lite sted med mange fritidsaktiviteter for store og små. I Primosten lages rødvinen Babic som er en kjent vin for kroatene. I dette området har det blitt dyrket vin de siste 3000 årene, og vinmarkene sør for Primosten (6-7 km nord for Rogoznica) er på Unesco sin liste over mulig kandidat som verdensarv severdighet.

Krka er en nasjonalpark som ligger 45 minutter nordover fra Rogoznica. Dette er en karakteristisk elv bestående av dype canyons med mange nydelige fosser som flater ut i kalkholdige platåer med innsjøer. På sommeren blir det arrangert båtturer fra Rogoznica til Krka hvor man får sett både kysten og andre deler av området.

Nasjonalparken Kornati består av 147 øyer i ulike formasjoner. Endeløse badebukter i krystallklart vann og et fantastisk øylandskap kan oppleves på båtutflukt fra Rogoznica.

Sibenik og Vodice er to sjarmerende landsbyer som befinner seg hhv. 30 og 45 min. nordover fra Rogoznica. Sibenik har en intakt og fantastisk gamleby, der man finner kulturelle og historiske monumenter overalt. Den unike katedralen er likevel den mest karakteristiske og kjente. Sibenik har en lang havnepromenade. Vodice er en gammel fiskerlandsby, og er et meget sjarmerende sted. Her finnes en lang, trivelig havnepromenade med små fortauskafeer, restauranter, butikker, dalmantinske vinkjellere og fiskebåter som dupper i vannkanten.